Eigen volk eerst… ?

Heb ik je al verteld hoe ik oudejaarsavond heb gevierd ?

Wel, samen met mijn vrouwke, één van onze dochters, en een bevriend koppel zijn we naar het open asielcentrum in Menen getrokken, en hebben er gebarbequed voor een vijftigtal asielzoekers. Superboeiend (helaas alcoholvrij…). Afghanen, Russen, Armeniërs, Irakezen, Iranezen, Kosovaren, Afrikanen, … een bonte mengeling van culturen, talen, religies, leeftijden.

Ik wil van deze blog geen politiek forum maken, dus ga ik niet dieper in op de menselijke ellende, de onrechtvaardigheid, en de (wellicht tevergeefse) hoop waarmee we die avond kennismaakten…

Het heeft me tegelijk doen nadenken (daar is mijn perverse alter-ego weer…) over  ‘etno-marketing’. Bij ons staat deze vorm van marketing nog volledig in haar kinderschoenen (in tegenstelling tot bvb Nederland en Engeland). Toch is al heel vaak aangetoond dat allochtonen zeer grote budgetten besteden aan bijvoorbeeld electronica : gsm’s, flatscreens, schotelantennes, enz…

Trouwens… Mochten we onder de gewaden van jonge moslimvrouwen mogen kijken (zou ik tenzeerste afraden !!!), zou u in heel veel gevallen versteld staan van de elegante en vaak dure lingerie. Ook cosmetica en juwelen scoren zeer goed bij allochtonen.

Wellicht is voor veel van deze mensen de drempel naar een ‘gewone’ handelszaak nog zéér groot, en voelen ze zich veiliger in een anoniem grootwarenhuis of in een typisch allochtonenwinkeltje.

Hoe welkom zijn ze bij u ??

Share