Het rommelt… overal

Wekelijks hoor je in de media : “Het rommelt bij…”. Je zou je beginnen afvragen of het een vaste rubriek in de nieuwsjournaals is geworden. Vorige week was de SP.A aan de beurt. U weet wel : Bertje binnen, en de poppen gingen aan het dansen. Of het nu rommelt binnen politieke partijen, coalities, ondernemingen, organisaties, sportclubs, kerken, of binnen uw eigen bedrijf, …. steeds opnieuw valt tegelijk het argument : slechte communicatie.

Ik wil u een les in communicatie besparen. Er bestaan duizenden boeken en theorieën over de paramaters voor goede communicatie (over zender, ontvanger, boodschap, medium, feedback, non-verbale communicatie, enz…). Lees ze voor mijn part allemaal van voor naar achter. U zal nadien nauwelijks een stap vooruit zijn.

Ik zie persoonlijk 2 belangrijke pijnpunten :

1. Er wordt TE VEEL gecommuniceerd.

2. Er wordt TE WEINIG geluisterd.

Voila. Morgen meer hierover in : “Als je niets zinnigs te vertellen hebt… Zwijg dan. (1)

Share