Keuzeverlamming (2)

Vorige week kon u lezen hoe we ons bij Defoort in Kuurne zo goed mogelijk wapenen tegen de keuzeverlamming van de klant. Deze keer neem ik u mee naar Temse, bij Hout-Idee Verhofstede (www.houtidee.be). Houten vloerbekleding is voor hen een belangrijke activiteit. Ook hier gaat het om een familie-zaak, m.a.w. : veel aandacht voor kwalitet, advies en service.

Vroeger startte een verkoopsgesprek er zeer vaak vanuit enkele fundamentele technische eigenschappen van de vloerbekleding : “Bent u op zoek naar massief parket ? Laminaat ? Fineerparket ? Welke dikte ? Welke afwerking ? Enz…” De showroom was volgens diezelfde logica ingedeeld in de verschillende merken en productsoorten (en zo hadden de leveranciers het ook liefst : hun merk stond in de kijker).

De belangrijkste vraag is echter : wat heeft de klant het liefst ?? Wat bleek : meestal start de zoektocht van de klant niet bij een bepaald merk, of type product, maar wel bij… de kleur. Men is op zoek naar een vloerbekleding die best past bij het totale interieur. Logisch toch…?

De showroom werd volledig omgebouwd. Geen shop-in-the-shop toestanden meer. Rondomrond vindt u bij HoutIdee Verhofstede een waaier aan vloerbekleding geordend volgens kleur. Binnen elke kleurvariatie kan de klant vervolgens kiezen tussen tal van merken, systemen, kwaliteiten en budget.

Eenvoudig, maar uniek ! De nieuwe showroom wordt trouwens zeer gesmaakt door de klanten én binnenhuisarchitecten. Zeker een bezoekje waard.

Share