Amica

Kent u de Amica ? Voorwaar ik zeg u : “De kans is zeer groot dat u nog dit jaar thuis, of bij vrienden rond de Amica getafeld zult hebben…”

Zo ziet het eruit :

sfeerbeeld_amica_02_-_zwart_matje_mr

Het idee komt van een gepassioneerde Keurslager : Curd Velghe uit Harelbeke. Ik vermoed dat het ongeveer drie of vier jaar geleden is toen hij mij voor het eerst zijn uitvinding liet zien. Hij had toen een tafelbarbeque-model in elkaar laten lassen,  iets eleganter dan een omgekeerde zwarte schoendoos… Maar aan de sterretjes in Curd’s ogen bleek duidelijk dat hij dit innovatief idee zou koesteren als zijn eigen baby. Dankzij zijn deelname aan ‘De Bedenkers’ op TV één, maakte Vlaanderen voor het eerst kennis met de Amica.

Waarom is er een markt voor dit product ? Allereerst is er de groeiende vraag naar gezelligheid. Zeker in economisch moeilijke tijden hokken mensen meer samen, op zoek naar veiligheid en vertrouwen. Anderzijds is er de eenvoud van het product. Je kan het overal gebruiken : zowel  binnen als buiten, en het neemt weinig plaats. Het spreekt dan ook heel veel doelgroepen aan zoals bijvoorbeeld de vele bewoners van flatgebouwen, die tot hiertoe nauwelijks de kans hadden om thuis te barbequeën.

Als de Barbecook-marketingmachine nu nog op volle toeren draait, dan is voor de Amica een mooie toekomst weggelegd.

Share