Een goed imago

schroot

Hoe ontstaat een slecht imago ? Neem nu de schroothandelaar… Een bedrijfstak zoals zovele. Maar wat associeert u allemaal met dit beroep? Sjoemelaars, foefelaars, vervuilers, misdaad…?

Hoe lang is het geleden dat u nog zélf met een schroothandelaar heeft gesproken ? Wanneer was u voor het laatst nog zélf bij een schroothandel ? Zou het kunnen dat uw ‘beeld’ van de schroothandel in zeer grote mate is bepaald door de media ? U moet er eens op letten : in bijna elk politie- of misdaadfeuilleton draait men een scène bij een schroothandel of carrossier. Men vindt er lijken, of drugs. Soms worden er mensen gegijzeld, gefolterd of misbruikt… Geen wonder dat we op den duur een negatief beeld hebben van de schroothandelaars.

Het is een perfect voorbeeld (ietwat extreem misschien) van hoe een ‘slecht imago’ tot stand komt. Wie hoopt dat het ‘zomaar overwaait’ is verkeerd.

Ook als kleine of middelgrote ondernemer krijgt u een imago aangemeten. Onderschat het niet. Verzorg uw public relations.

Hoe ? Een tip :

In recessie-tijd zullen vele scholen en vzw’s dit jaar bot vangen bij handelaars en bedrijven wanneer ze op jaarlijkse sponsor-werving gaan. Door hen net nu wél te steunen, creëer je goodwill.

Wees echter selectief : steun projecten met de juiste doelgroep. Zorg voor voldoende visibiliteit (vraag bijvoorbeeld of u zelf uw logo of een roll-up bij de inkom mag plaatsen ). Vraag naar de adressenlijst van de leden van de vereniging, zodat u dit aan uw mailingbestand kan toevoegen. Maak duidelijk dat u elk jaar andere verenigingen en projecten wil sponsoren, zodat ze uw sponsoring niet als evident gaan beschouwen.

Share