FSC België lanceert nieuwe publiekscampagne

Gisteren stelden we ons vragen over het economisch nut van de Gouden Gids. We kunnen ons ook de vraag stellen wat de ecologische ‘last’ is van die miljoenen boeken… Daarom vandaag aandacht voor FSC.

FSC België, de Belgische poot van de internationale Forest Stewardship Council (FSC), lanceert een nieuwe campagne. Daarmee wil ze ook de gewone consument overtuigen om te kiezen voor hout en papier uit verantwoord beheerde bossen. Verantwoord kappen, verantwoord kopen is de kern van een systeem als FSC, en dat is dan ook meteen de kern geworden voor de campagne.Het doel van FSC is ervoor zorgen dat steeds meer bossen wereldwijd op een duurzame manier worden beheerd. Elk bos dat beheerd wordt volgens strikte ecologische en sociale principes kan worden gekeurd tegen de FSC Standaard. Wereldwijd zijn al meer dan 100 miljoen hectare bos gecertificeerd onder het FSC-systeem. Zowel het FSC systeem als de campagne worden daardoor ondersteund door het WWF.Steeds meer overheden en bedrijven kiezen vandaag reeds voor hout- en papierproducten met het FSC-label, en dit niet zonder resultaat.  Zie hieronder voor een voorbeeld uit de campagne.

Voor meer informatie:   www.fsc.be
     

Share