Gouden Gids… Ja of nee ?

Ieder jaar opnieuw, bij het opstellen van de communicatiemix van mijn klanten, stellen we elkaar dezelfde vraag : investeren we nog langer in de gouden gids ?

Herkent u deze situatie ? Ieder jaar opnieuw beslissen we om het budget gevoelig te verlagen… Ieder jaar opnieuw komt vervolgens een gehersenspoelde Gouden Gids (Truvo)-medewerker met een ‘uiterst voordelig’ voorstel…

Hoe komt het dat we zo aarzelen om gewoon te zeggen : DIT JAAR STOP IK ERMEE ? We zijn er toch allemaal steeds meer van overtuigd dat de gouden jaren van de Gouden Gids zijn verstreken ? Google regeert.

In Vlaanderen zijn er zo’n 2,4 miljoen internetaansluitingen (2008), terwijl er 2,7 miljoen gezinnen zijn… Een behoorlijke dekking toch ? Wanneer had u voor het laatst nog de Gouden Gids in de hand ? Misschien om een pizza te bestellen ?   ’t WC zat verstopt ? Een vochtprobleem ? Maar bent u in de Gouden Gids op zoek gegaan naar adressen van meubelwinkels ? Kledingwinkels ? Tuincentra ?

Vorige week vertelde een zaakvoerder van een reclamebureau mij dat hij de test had gedaan. Hij had in de Gouden Gids een ander telefoonnummer geplaatst dan zijn gebruikelijke nummer. Zo kon hij perfect weten hoeveel mensen via de GG contact namen. Resultaat : nauwelijks reacties. En indien wel, dan bleek het een prospecterende potentiële leverancier te zijn… Idem dito voor ‘De Gouden Gids online…’.

Heeft u betere ervaringen ?

Share