Senioren… Lastige klanten? (1)

oma

Ik hoorde onlangs een zaakvoerder zeggen : “Die oudere klanten zijn lastig. Die hebben ongelooflijk veel noten op hun zang. Ze vragen niets. Ze EISEN.”

Of veel handelaars die mening delen, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat het aantal medioren en senioren niet zal afnemen. Een blik op de demografische piramide zegt genoeg. De vergrijzing zal dus ook een steeds grotere invloed hebben op het consumentengedrag.

Zeker nu,  in tijden van recessie,  zijn ze een belangrijke doelgroep. Senioren kunnen rekenen op een pensioensuitkering en/of hun spaarcenten. Inflatie is voor hen bedreigender dan recessie. Bovendien consumeren ze meer dan vroeger. Herman Konings noemt hen de SKI-generatie : Spending Kids Inheritage… De medioren en senioren willen zo oud mogelijk, jong sterven. Ze willen zolang mogelijk actief zijn, genieten, reizen, zich verwennen… Als handelaar kan u zich dan ook maar beter aanpassen aan de verwachtingen van deze doelgroep.

Maar hoe ?

wordt vervolgd….

Share