Broederlijk Delen. Niet eenvoudig.

moeilijke-campagne

Dit weekend zag ik hier en daar vrijwilligers op jaarlijkse bedeltocht voor Broederlijk Delen.

De radiospotjes voor Broederlijk Delen zijn ieder jaar een voltreffer. Ik gebruik ze vaak als voorbeeld. Maar dit jaar ben ik weinig enthousiast. Waarom ? Veel te moeilijk !

Denk even na… Kent u de campagne van 2009 ?

Het idee is nochtans goed : zoals  BV’s zich hier belangrijk genoeg vinden om een eigen glossy tijdschrift uit te brengen (Goedele Liekens, JM Pfaff…), heeft Broederlijk Delen een tijdschrift gemaakt van een kasteloze Indische vrouw: TILAK. Tilak is een vrouw die het écht verdient om haar eigen magazine te hebben. Heel wat BV’s werkten aan dit tijdschrift mee, en het ligt sinds eind vorige maand in de winkels. Maar hoe krijg je zo’n verhaal op een begrijpelijke manier in een radiospotje ?

Da’s de opdracht van reclame-makers. Maar deze keer vrees ik dat ze niet in hun opzet geslaagd zijn… Onduidelijk. Te weinig emotie. Te afstandelijk. Op YOUTUBE kan je meer over Tilak bekijken : http://www.youtube.com/watch?v=p28qhMOgfbA

Toch behoud ik mijn diepste respect voor alle vrijwilligers die zich ook dit jaar weer inspannen voor Broederlijk Delen. Hopelijk wordt het een groot succes. Maar ’t zal niet aan de campagne gelegen hebben…

Share