Een vliegende kraai…

jules-kieketeten

Denkt u soms aan vroeger ? Ik de laatste tijd wel. Zeker nu men zo vaak de link legt naar de crisis van de jaren ’30. Dan denk ik : “Hoe zouden mijn grootouders dat aangepakt hebben ??”. Mijn beide grootvaders waren kleine zelfstandigen (ik heb spijtig genoeg niet één van beiden gekend…). Terug naar de jaren ’30. Ze hadden in die tijd dus net de Eerste Wereldoorlog verwerkt, en plets :  daar volgde een financiële crisis, … En dan moest de Tweede Wereldoorlog nog volgen… Amai. En dan durven we NU al van crisis spreken…

Ik hield deze week een marketingdiagnose bij een kledingzaak (ODAR, in Houthulst), toen op een bepaald moment ‘vader’ binnenkwam met foto’s van hun eerste winkel in 1945… Ik zag de lichtjes in de ogen, de trots, de bezieling van een man die hard had gewerkt, toen hij volgende woorden zei :

“De vliegende kraai vangt veel meer dan de zittende…!”

Zo’n wijsheid wou ik toch even met u delen. Voor al diegenen die zich momenteel laten verlammen door ‘de bange tijden’… :  Stilzitten is geen optie.

De foto boven is die van mijn grootvader voor zijn winkel in Watou. Zijn naam : Jules Cauwelier. Maar iedereen kende hem als Jules Kieketeten… (voor de niet-West-Vlamingen : Jules Kippevoer). 

Share