Ik heb geen glazen bol…

glazen-bol1

U moet er eens op letten. Telkens een econoom of een ondernemer antwoordt op de vraag hoe lang en intens de economische crisis zal duren en evolueren, start hij/zij met een uitspraak als “Ik kan de toekomst niet voorspellen…”, of “Ik heb geen glazen bol…”. Het gekke is dat ze daarna toch beginnen te voorspellen… Rare jongens. 🙂

En nog een vaststelling : hoe ouder en rijker ze zijn (denk bvb aan Warren Buffet) hoe pessimister hun voorspellingen…

Met alle respect : maar dergelijke meningen dienen tot niets (Of toch niets opbouwend).

Conclusie : u hebt geen glazen bol. Ik heb geen glazen bol. Warren Buffet heeft geen glazen bol. Niemand heeft een glazen bol. Dus moeten we niet orakelen, maar handelen op basis van de kaarten die VANDAAG op tafel liggen. Voeten stevig op de grond. Kin recht. Borst vooruit.

De toekomst jeukt !

Share