Marketing & Politiek. Oei.

inge-vervotte

Dinsdagochtend werd Inge Vervotte (CD&V) op radio 1 onderworpen aan het zoveelste staaltje van verfoeilijke insinuatiejournalistiek. Soit. Ze verdedigde zich ondermeer door te antwoorden “dat ze zich – in tegenstelling tot vele andere politici- niet liet leiden door marketeers, die alleen maar op kort termijn denken…

En dan gaan mijn tenen krullen…

Over de juiste definitie van marketing wil ik niet discussiëren. Maar dat marketing enkel maar de korte-termijn doelstellingen zou nastreven is larie. Het tegendeel is waar. Goeie marketing zorgt ervoor dat uw product, dienst (of politieke boodschap) op de meest doeltreffende manier de juiste doelgroep bereikt. Maar niet alleen op korte termijn. Het is een groeiproces. Wie korte-termijnsuccessen wil boeken, kan beter een reclame- of promotie-bureau aanspreken. Maar geen marketeer ! De opdracht van een marketeer is om een onderneming jaar na jaar te helpen groeien in omzet en rendabiliteit. En ik durf te stellen dat mijn klanten daar één voor één een perfect voorbeeld van zijn…

Dus, beste mevrouw Vervotte,… misschien heeft u net WEL nood aan een marketeer… Maar dan een goeie ! 😉

PS : er is in Cambridge ook een zeer goed marketing college ! (www.marketingcollege.com)

Share