!!! Misleidende media !!!

Gisteren moest ik toch even slikken toen ik op de voorpagina van mijn (kwaliteits- ???) krant in vette letters het alarmerende bericht voorgeschoteld kreeg dat de werkloosheid in Vlaanderen met maar liefst meer dan 15 % was gestegen tegenover vorig jaar. Tja… Cijfers liegen niet.

Uit pure nieuwsgierigheid ben ik ’s gisterenavond eens op zoek gegaan naar wat achtergrondinformatie (proberen te leren uit het verleden, weet je wel ?). Ziehier wat de media ons niet vertellen : De werkloosheid in Vlaanderen is vandaag nauwelijks hoger dan 2 jaar geleden, en zelfs nog steeds gevoelig lager dan in 2006, 2005, 2004, en zelfs 2003.

Ik kan me echter niet meer herinneren dat we in die jaren zo panikeerden ? U wel ?

Heel eerlijk : ik wil de huidige moeilijke economische realiteit niet minimaliseren. Absoluut niet. Maar is het anderzijds ook niet op zijn minst ‘ongepast’ dat de media a.h.v. ongenuanceerde percentages het ondernemers en consumentenvertrouwen verzieken ???

Voor alle duidelijkheid zette ik hieronder de werkloosheidscijfers in absolute aantallen. U kan ze zelf maandelijks vinden op de website van de vdab : www.arvastat.vdab.be/nwwz

statistiek1

PS : op bovenstaande tabel staat steeds jan/O. maar het zijn wel degelijk telkens de cijfers tot eind februari
Share