Bah…. recessie

angst-recessie

Hou je ook niet van het woord recessie ? Ik ook niet. Of zoals een klant het onlangs formuleerde : “ik vind het woord ‘recessie’ vies…”.

De vraag is waarom we het vies vinden? Omdat het te pas en te onpas opduikt? Omdat iedereen er de mond vol van heeft? Omdat we het woord beu zijn? Ik denk het niet. De belangrijkste reden is omdat het woord recessie angst en onzekerheid oproept. Het is (zeker voor ondernemers) eigenlijk een emotioneel zwaar beladen woord. Het zorgt ervoor dat we aan de toekomst twijfelen. Hoe hard we er ons ook tegen verzetten… toch maakt het ons allen een beetje bang. En precies daarom wordt het voor sommigen weer commercieel waardevol.  Want angst is een emotie. Emotie zorgt voor behoefte. Behoeften moeten ingevuld worden. En zo komt het dat het woord ‘recessie’ een belangrijke marketing-waarde krijgt in B2B communicatie

Share