Economische verwachtingen

Een waar gebeurd verhaal…

Een vriend van mij vertelde me onlangs dat hij bewust wat tijd had vrij gemaakt voor een collega die het moeilijk had. Na een echtscheiding stond ze quasi alleen voor de opvoeding van haar 2 kinderen. Ze slaagde er niet meer in om de eindjes aan elkaar te knopen.  Het werd stilaan een financiële strop. Mijn vriend luisterde anderhalf uur. Vol begrip, maar machteloos. Tot ze plotseling zelf het gesprek staakte. Ze vertrok namelijk nog dezelfde avond op ski-reis, en moest haar valiezen nog maken…

Zonder te willen oordelen, noch te veralgemenen… Maar zo’n verhalen stemmen toch tot nadenken? 

Niet alleen de ondernemers zijn aan heroriëntering toe. Iedereen moet zich vragen durven stellen over welke prioriteiten hij/zij in het leven stelt. Beste politici…, beste vakbonden…, wie van u heeft de moed om deze weinig populaire boodschap uit te dragen ??

Share