Verkiezingscampagnes (1)

Weet u al voor wie u binnenkort zal stemmen ? Ik nog niet. En ik heb de indruk dat ik niet de enige ben. Dit betekent natuurlijk dat de verkiezingscampagnes wel eens onstuimig kunnen worden. Hopelijk ook creatief. Misschien leren we nog iets. Ik beloof u dat ik zeer alert zal zijn, en af en toe een opvallende campagne in de kijker zal zetten.

Ik ben er bijvoorbeeld vrijwel zeker van dat Jean-Marie Dedecker nu reeds munitie aan het sparen is voor zijn belangrijkste wapen : TAAL. Dedecker is meester in het gebruik van eenvoudige vergelijkingen en metaforen, om zijn opponenten onderuit te halen. En zijn straatvechters-strategie werkt.  Hij heeft er in belangrijke mate toe bij gedragen dat het vertrouwen in politici en leidinggevenden zoek is. En nu ? Wellicht lanceert hij binnenkort zijn oplossing : een nieuw soort liberalisme.

Ik doe een poging.

Liberalisme volgens Dedecker : “Iedereen heeft de absolute vrijheid om te denken en te doen wat ik wil”

wordt vervolgd…

Share