Marketingvirus

Sinds kort kan u via de website van De Standaard terecht bij ‘marketingvirus’. Bekende marketeers onthullen er bij welke collega-marketeers ze hun inspiratie vinden. Ik vind deze vorm van ‘inteelt‘ eerder flauwtjes. Marketing is geen exacte wetenschap. Je kan binnen de marketingwereld hoogstens wat kennis op doen, maar inspiratie ? Liefst niet. Bovendien lees je ook hier alleen maar de verhalen van marketeers binnen grote bedrijven. De zaakvoerder of marketeer van een KMO blijft op zijn honger zitten, of erger nog : krijgt verkeerde raad.

Marketing heeft vooral met visie en durf te maken. Een eigen visie op uw afzetmarkt, uw concurrentie, uw communicatie, enz… En een portie durf om die visie ook uit te voeren én tegelijk in vraag te blijven stellen.  De basis van goede marketing ligt op straat. Tussen de mensen. Uw (potentiële) klanten.

Share