Troef 1 : PRODUCTKENNIS

productkennis

Het zal u niet verrassen dat productkennis bovenaan het lijstje van verkoopstroeven staat. Een verkoper die zijn product onvoldoende kent, valt sowieso ooit door de mand. Een grote parate kennis zorgt voor zelfvertrouwen, en dit straalt af op uw klant. Een aantal tips :

  • zorg regelmatig voor een up-date van uw productkennis, en test uzelf en uw medewerkers
  • ‘google’ af en toe, en lees welke informatie en onzin er over uw producten/merken wordt geschreven. De kans is groot dat uw klant dit ook doet.
  • communiceer EENVOUDIG. Het is niet omdat u over heel wat productkennis beschikt, dat u dit ook meteen moet etaleren. Vermijd dan ook bij het begin van uw verkoopsgesprek alle vakjargon, en pas uw woordenschat geleidelijk aan naargelang de productkennis van uw klant.

Morgen troef 2 : Vriendelijkheid

Share