Gefopt door marketeers

183649_cover.indd

Met het vooruitzicht op de wachtzaal van de luchthaven en een saaie vlucht koopt een mens in een impulsieve bui als eens een boek dat hem ‘aanspreekt’. Dat deed ik zondag ook. Helaas. Ik trapte in de marketingval van de ‘verpakking’ :  een knalrode titel die mijn aandacht als marketeer moest trekken, en een korte omschrijving met daarin de woorden ‘following your heart’. De auteurs waren mij niet bekend, en ik had niet de tijd genomen om naar een literatuurlijst te zoeken (die trouwens ook compleet ontbreekt).

De inhoud van het boek is één groot onderling gevlei tussen 2 auteurs die elkaar bevestigen en met wederzijdse lof bejubelen door hun eigen successen in de kijker te zetten… Hier en daar vind je misschien een leuke anekdote, maar eigenlijk stelt het niets voor. Het is één van de vele voorbeelden van hoe marketeers ontzettend hun best doen om vooral zichzelf te promoten, ipv hun klanten.

Gelukkig is het boek nog niet in het Nederlands verkrijgbaar, maar mocht dit ooit het geval zijn : NIET KOPEN ! U mag het gratis bij mij komen afhalen… 🙂

Share