Marketing en Maria

Betrek uw klanten. Vandaag is dit één van de belangrijkste ‘tools’ in marketing. Onderschat de impact niet !

Een concreet en actueel voorbeeld ? Toen men een aantal jaren terug investeerde in het maken van een musical, was dit een groot risico. In de meeste gevallen werd het een flop of een financiële kater. Studio 100 pakte het nadien al heel wat professioneler aan, en durfde investeren in grote media-campagnes (Kuifje bvb).

betrek-uw-klant

Ondertussen gaat men nog verder. Neem bijvoorbeeld de musical ‘The sound of music” die in september in première zal gaan. Die is nu al (maanden vooraf) volledig uitverkocht ! Hoe kan dat ? Omdat men kijkend Vlaanderen wekenlang heeft betrokken in de keuze van het hoofdpersonnage ‘Maria’, via het televisieprogramma ‘Op zoek naar Maria’.

Dit is marketing van de bovenste plank. We kunnen er allemaal van leren.

Share