Naaien is in !

Ik zou deze post onder de rubriek ‘prosumptie’ kunnen plaatsen. Of ‘nostalgie’. Of ‘creativiteit’. Of ‘crisis’… Eén ding staat vast : er wordt steeds meer genaaid.

trend-naaien

Ik denk met een zekere heimwee terug aan de Singer naaimachine die mijn moeder destijds in de keuken had staan. Het was een heus meubel dat in elkaar kon worden geklapt. En nog ecologisch ook, want mijn ma moest het met de voeten aandrijven. Ze maakte er onze kleren mee, gordijnen, enz…

Ondertussen is de naaimachine uit heel wat huiskamers verdwenen, maar wat blijkt…? Ze komt terug. In Nederland en Engeland is het al een echte rage. Ik kijk met belangstelling uit naar de eerste creatieveling die ook bij ons de kunst en de fun van het naaien weer in een verfrissend nieuw kleedje weet te steken. Gegarandeerd een succes !!!

Share