Huis-aan-huis

reclamefolders

Vorige week meldden een aantal media dat grote ketens (o.a. Makro) zeer sterk overwegen om hun huis-aan-huis folder-acties stop te zetten en hun promoties alleen via internet te communiceren.  Ik betwijfel dit. Het milieu-argument (zo sparen we meer bomen) is alvast een belachelijk argument. Er is al meermaals aangetoond dat de vraag naar papier het aantal bossen doet toenemen. Er moet alleen over gewaakt worden dat er geen ‘virgin forests’ geslachtofferd worden voor plantages. Mochten alle ketens hun drukwerk op FSC-gelabeld papier brengen (zie www.fsc.be) , zou dit een ecologische, economische en sociale meerwaarde betekenen.

Anderzijds kan ik het initiatief alleen maar toejuichen. Hoe minder ketens onze brievenbussen verzadigen, hoe meer kans een plaatselijke KMO krijgt om zijn boodschap wel doeltreffend te verspreiden.

Share