L’histoire se répète…

Gisteren kreeg ik deze mail toegestuurd :

woekeren

Het zit blijkbaar bij de mens ingebakken: snel winst willen maken. Snel geld verdienen. Zonder hiervoor te moeten werken. Het voorbije jaar verloren heel wat beleggers massaal veel geld. Het leidde tot menselijke drama’s. Ongeloof. Verbittering. Agressie. Ze voelden zich belogen, bedrogen en bestolen… Ze voelden zich fout geïnformeerd en gelokt en misleid met valse beloften.

Stel dat we ‘beleggen’ eens als een ‘product’ zouden bekijken dat u vanuit uw onderneming of winkel aan uw klanten aanbood, en waarvan nadien bleek dat u die klanten er enkel maar ellende mee bezorgde… Wat zouden de gevolgen zijn? Zou u die klanten na alle miserie nog terug zien ? Zou u hun vertrouwen terug kunnen winnen ? Ik vermoed van niet. Tenzij…

… tenzij u hen er opnieuw van kan overtuigen dat ze er massaal veel voordeel uit kunnen halen : zoals 30 % winst bijvoorbeeld.

L’histoire se répète ???

Share