Nobody’s perfect

s-perfect

Heel wat verkopers, managers, consultants, en zeker politici beseffen het nog niet, maar er is iets fundamenteel veranderd in de manier waarop mensen communiceren. Zelf herinner ik me nog zeer goed dat mij in verkoopsopleidingen werd ingepeperd dat het absoluut fout was om in een verkoopsgesprek toe te geven dat je iets niet wist. Of dat je aan iets twijfelde. Die tijd is voorbij.

Vanzelfsprekend moet uw vakkennis optimaal zijn, maar een klant waardeert vooral dat u hem eerlijk adviseert. Het is absoluut geen schande wanneer u op een bepaalde niet-evidente vraag toegeeft dat u ze niet met zekerheid kan beantwoorden. Integendeel : zo’n houding zorgt voor vertrouwen. Het maakt van u een gewoon mens. Precies dit vertrouwen is de allerbelangrijkste troef in een verkoopsgesprek.

Share