Klopt uw verhaal ?

eerlijkheid

Klanten worden steeds kritischer. Ze zijn weliswaar tuk op mooie verhalen, maar wanneer blijkt dat dit verhaal niet klopt, kan het zeer snel een tegenovergesteld effect veroorzaken.

Een ex-topmedewerker van IKEA gaf enkele weken geleden een boek uit, waarin hij het échte verhaal over IKEA vertelt. Niet fraai, naar het schijnt. Het management wordt met een sekte vergeleken, en het aankoopbeleid zou helemaal niet zo ‘duurzaam’ en ‘ecologisch’ zijn zoals IKEA ons wil laten geloven… Benieuwd wat de impact van dit boek wordt op het imago van IKEA, en hoe de meubel- en marketingreus hierop zal reageren.

Ook dichter bij huis, bij Delhaize, hebben ze een probleem.  Er was enkele maanden geleden al heel wat ophef over de (gemanipuleerde ?) actie met de PIXAR-kaarten, vandaag blijkt ook de knikkeractie voor ontevredenheid te zorgen.  Een misnoegde klant pikt het niet langer en reageert op een moderne manier op de marketingtrucjes van Delhaize :

http://www.facebook.com/group.php?gid=183080404906

Dus : zorg ervoor dat uw verhaal klopt. Maak geen beloftes die u niet kan inlossen.

Share