Het verschil

dirk-en-sarah-dupont

Ik merk dat er bij heel wat bedrijfsleiders van kleine KMO’ s of handelszaken een zekere schroom bestaat om ‘zichzelf’ te gebruiken in hun communicatie. De drempel om hun foto op een catalogus of advertentie te plaatsen is vaak heel groot. Ze vrezen daarbij dat ze onbescheidenheid of ijdelheid verweten zullen worden. Maar is dat wel zo ?

Mijn visie is duidelijk : nee !  De belangrijkste manier om u als (kleinere) handelaar te onderscheiden van de grote anonieme winkelketens is precies door op uw zaak ook een gezicht te kunnen plakken : er zit een herkenbare, ontmoetbare man, vrouw of gezin achter een merk of een naam. Deze grote troef moet men ook meer durven uitspelen (zonder overdrijven weliswaar…). Hoe anononiemer de markt evolueert enerzijds (e-commerce, winkelketens), hoe meer behoefte er zal ontstaan naar menselijke contacten anderzijds.

Share