West-Vlaamse schoenlapper maakt pantoffels voor high society in New York

van Sofie Golaszewski (ADAM & Co) :

belgian-shoes-crocodile

Eén winkel is er: in een van de chicste winkelbuurten van New York. Eén basismodel bestaat er: een paar kost ongeveer 300 dollar. ‘Belgian Shoes’ worden alleen gedragen door de ‘very high society’, maar met de hand gemaakt in een familiebedrijf uit Izegem, West-Vlaanderen.

Dit artikel viel me meteen op toen ik deze morgen de krant las… ‘Belgian shoes’ zijn immers geen schoenen, maar een statement in de high society. Hoe is het zo ver gekomen? Wat maakt die ‘shoes’ dan zo speciaal?

Een gedreven familiebedrijf, volledig handgemaakte pantoffels die met veel zorg vervaardigd worden én een eenvoudige manier om zich te onderscheiden van andere schoenenbedrijven: er is namelijk maar 1 model. Iedereen zal jouw Belgian shoes dus herkennen eens je een paar gekocht hebt. Bovendien kan je er nog een persoonlijk touch aan geven.

Nu ik bijna een jaar in Kortrijk woon, zie ik dat er in West-Vlaanderen wel meer familiebedrijven bestaan die door hun vakmanschap en gedrevenheid unieke producten op de markt kunnen brengen. Denk maar aan een zaak als Nys die van generatie op generatie wordt verder gezet.

Ik zie het als een uitdaging om hun uitzonderlijk karakter, hun vakmanschap en hun producten zonder te veel tierlantijntjes in de kijker te zetten. Op die manier kan ook de West-Vlaamse high society verleid worden om een statement te maken door hun met zorg vervaardigde producten aan te kopen…


Share