Slik

Alles verliep perfect. Gisteren tijdig het bed kunnen induiken. Deze ochtend fris en monter naar kantoor vertrokken. Tot Radio 1 mijn goeie stemming zwaar op de proef stelde… met de ziekelijke melding dat bedrijven als IMBEV, Jansen Pharmaceutica, Electrabel nauwelijks belastingen betalen. De top 50 van grootste bedrijven in dit land betaalt (hou u vast) gemiddeld 0,53% belastingen !

Ikzelf, met mijn pietluttig adviesbureau-tje betaal dus meer belastingen dan biergigant IMBEV… Vandaag ga ik op bezoek bij 6 keihard werkende kleine zelfstandigen. Neem het van me aan : zij staan elke dag met een glimlach, geduld en overgave paraat om hun klanten een goeie dienstverlening te bieden. Maar neem eveneens van me aan dat ze heel wat nachten onrustig en bezorgd liggen te piekeren over hun toekomst. Alle zes. En bij uitbreiding de meerderheid van alle kleine zelfstandigen, die door politici zo graag de motor van onze economie worden genoemd…

Dankuwel Radio 1 voor de info. Bedankt beste overheid (of overheden, of zoiets…?) voor de opsteker. Wij zullen wel slikken. Rug rechten. Een brede klantvriendelijke glimlach op ons gezicht toveren. En ploeteren…

Mijn motor zal even sputteren vandaag… Heel even maar. Kan me geen stilstand permitteren.

kleine-zelfstandige

Share