Digital natives

Herinnert u zich nog de allereerste computer bij u thuis? Of uw allereerste kennismaking met ‘een computer…’. Ongelooflijk hoe belangrijk het ding is geworden. Wist u dat in 1943, de toenmalige voorzitter van IBM, Thomas Watson, voorspelde dat er voor de computer een wereldmarkt was van slechts 5 computers… Het zijn er vandaag al meer dan een miljard.

De meeste van mijn klanten en lezers hebben de computerevolutie meegemaakt. We moe(s)ten ons steeds aanpassen. De computer was eigenlijk een soort handige indringer in ons leven. Zo ook het internet. Daarbij vergeten we echter dat de nieuwe golf van jonge klanten en werknemers geboren zijn MET een computer en internet in de huiskamer. Ze vinden het evident. Net zoals wij het altijd evident gevonden hebben dat er warm water uit de kraan komt…

Deze nieuwe generatie wordt de ‘digital natives’ genoemd. De generatie die op elk moment, en op elke plaats toegang wil tot informatie. Ziehier een leuk filmpje ter illustratie…

Share