Marketing is lucht

Marketing is lucht. Klopt. Je kan niet leven zonder lucht…

Steeds meer ondernemers beginnen dit te beseffen: zonder een professioneel marketingbeleid lukt het niet meer.  Toch merk ik tegelijk heel vaak dat de eerste reflex dan een ‘doe’-reflex is. Men wil plots een folder, een promotie-stunt, adverteren… enz.  En daar schuilt net de grote fout. Marketing betekent in de eerste plaats : DENKEN. Wie niet vooraf een duidelijke visie en strategie bepaalt, riskeert dat al zijn investeringen nutteloos of zelfs contra-productief zullen zijn.

Bekijk marketing dus eerder als een ‘machine’. Die koop je ook niet zomaar. Stel je de vraag wat je precies wil bereiken. Wie je wil bereiken. Hoe je hen zal bereiken. Hoe groot uw investering zal zijn. Welke omzetgroei daar tegenover moet staan om over een geslaagde marketingpolitiek te kunnen spreken. En doe dit op een termijn van 3 jaar.

Share