Over IDENTITEIT

Het woord ‘IDENTITEIT’ is hip dezer dagen. Het is trouwens het eerste waar ik naar op zoek ga bij het begeleiden van een handelszaak of onderneming. Als bedrijf moet je echt wel een identiteit durven omschrijven. Zoniet kan je onmogelijk aan een juist imago bouwen. Een identiteit moet je helpen om jouw bedrijf of merk te onderscheiden van uw concurrent. Al uw activiteiten, communicatie en zelfs uw medewerkers moeten zoveel mogelijk beantwoorden aan die identiteit. Slaag je daar in, dan zullen uw marketinginvesteringen zeer doeltreffend zijn.

corporate-identity

PS : hoe belangrijk een identiteit ook is in de marketingwereld, des de destructiever is ze in een maatschappij. Ik huiver dan ook bij de gedachte dat sommige politieke partijen een volk een ‘identiteit’ willen opdringen. In een onderneming kan je mensen afstoten die zich niet kunnen vinden in de bedrijfsidentiteit. In een maatschappij niet. De geschiedenis leert ons wat er gebeurt wanneer men dit toch doet.

Share