Het imago van de marketeer…

Wat is marketing ? Marketing moet er voor zorgen dat een product of dienst bij de juiste klant terecht komt. Zo doeltreffend mogelijk. Da’s mijn visie op marketing. Niets mis mee, vind ik.

Toch zien heel wat mensen ‘marketing’ als een pervert mechanisme om mensen iets aan te smeren wat ze helemaal niet nodig hebben… Op die manier wordt marketing inderdaad iets vies. Zeker als je de consument reduceert tot een dom en beïnvloedbaar kuddedier. Grote ketens houden wel van zo’n aanpak… Precies daarom hou ik ervan om enkel ‘kleinere’ handelaars te begeleiden. Meestal familiebedrijven. Herkenbaar. Puur. Echt en eerlijk. Zij kunnen het zich niet veroorloven om hun klanten iets aan te smeren, want diezelfde klant komen ze wellicht enkele dagen in hun eigen omgeving terug tegen. Zij willen tevreden klanten.

Daarom kijk ik met gemengde gevoelens naar deze sketch die in een mum van tijd meer dan 2 miljoen keer bezocht werd. Luister ook naar de reacties uit de zaal en het gemak waarmee de kudde de volksmenner volgt.

Share