Rijsel en de Eurometropool

Deze avond geef ik een workshop aan Kortrijkse handelaars over de ‘Franse’ consument. Hier in onze regio is dit een ‘hot’ item, zo dicht bij de grens. In amper 25 minuten bent u vanuit het centrum van Rijsel in het hartje van Kortrijk (en omgekeerd). Maar wist u dat Rijsel de Europese koploper is inzake groeipotentieel en koopkracht. Een recent onderzoek (mei 2011) vergeleek het aantal inwoners en de koopkracht in een straal van 300 km rond grote steden. Rijsel staat op 1. Wereldwijd staat Rijsel op de derde plaats, na New York (2) en Tokyo (1).

rijsel-kortrijk-eurometropool

Dit biedt kansen voor de hele regio natuurlijk. In tegenstelling tot de nationale politiek die streeft naar splitsing en afscheiding, zien we in deze regio een evolutie naar samensmelting, samenwerking en cohesie over de lands- en taalgrenzen heen… Concreet resultaat : de Eurometropool

Share