Wielrennen & Marketing

wielrennen-en-marketing

Zondag probeerde ik mijn tijd te verdelen tussen een schoolfeest en een braderie.  Daartussenin wou ik (als echte vent) nog iets mee pikken van het Belgisch kampioenschap wielrennen. Speciaal voor die gelegenheid was in het schooltje een televisietoestel voorzien in een klaslokaal waar een twintigtal papa’s en opa’s de laatste kilometers kon volgen. Probleem : de wedstrijd werd niet uitgezonden door onze vertrouwde VRT, maar door de commerciële zender 2BE. U kan zich het gevloek en gesakker voorstellen, telkens de wedstrijd onderbroken werd voor ‘een brok reclame’. Ik zette mijn beste onderwijzersgezicht dan maar op en riep : “Allemaal de schuld van die verdomde marketing!” Niets dan instemmende geluiden vulden het lokaal.

Toen kraaide de haan een derde keer. Kotler kreunde.

Share