De juiste vraag

Een professor stelde ooit aan zijn bolle-boos-studenten de volgende vraag : “Wat is de som van 2 +2 ?“. Ze keken hem verbaasd aan tot één van hen antwoordde : 4 !Natuurlijk“, sprak de professor. “Er is maar één juist antwoord. De som van 2 + 2 = 4. Geen discussie”. Nu een gelijkaardig vraag : van wat is 4 de som ?” Weer was er wat aarzeling, en toen kwamen uit de zaal een golf van antwoorden : “1+3, 2+2, 0,5+3,5, … enz”. “Voila”, sprak de professor. Onthou dit goed. Jullie zijn toekomstige wetenschappers. Wellicht zullen jullie veel tijd besteden aan het zoeken naar antwoorden en oplossingen. Maar nog belangrijker is dat jullie leren de juiste vragen te stellen…!

Ondernemers zijn doeners. Ze willen actie. Antwoorden. Oplossingen. Maar soms is het belangrijker om stil te staan bij de juiste ‘vraag’ i.p.v. zo snel mogelijk een juiste oplossing te zoeken. Een aanzet : “Wat is uw marketingstrategie?”

Share