Niet bang zijn

het einde van winkels

Er is heel wat onrust binnen de retailbranche. Wat brengt de toekomst? Kan een plaatselijke winkel nog succesvol zijn? Zal de leegstand in winkelstraten toenemen? Zullen de consumenten geleidelijk bezwijken voor het gemak van webshops? Zullen ze enkel nog grote winkelcentra en -ketens afschuimen? Maken alleen de grote merken een kans? Het zijn zeer terechte vragen, al merk ik op dat heel wat retailers bang zijn om er zich in te verdiepen. Ze kijken liever de andere kant op. Da’s geen goeie houding. Wie zich wil wapenen tegen een veranderende markt, moet de ‘vijand’ recht in de ogen durven kijken. Er zijn namelijk steeds nieuwe mogelijkheden en kansen.

Daarom raad ik absoluut aan om boeken zoals ‘Het einde van winkels?‘ te lezen. Niet omdat je hierin DE WAARHEID zal lezen, maar wel omdat het u zal verplichten om na te denken.

Share