Radioreclame zinvol voor KMO ?

“Een gezamenlijke studie van Google, Var en RMB illustreert het positieve effect van radioreclame op online zoekopdrachten. De resultaten zijn verbluffend: de radiocampagnes van de 26 onderzochte merken deden de google searches met gemiddeld 33% stijgen. Bij campagnes die de url van de website uitdrukkelijk vermeldden, steeg de gemiddelde ‘ad boost’ verder tot 59%.” Zo staat te lezen op de website van VAR.

Ik had er nog niet bij stil gestaan, maar verwonderlijk is het niet. In tegenstelling tot televisie, kranten en magazines is de stap tussen het internet en radio heel wat dichter. Vaak zit men achter de computer terwijl de radio op de achtergrond speelt…

Bovendien bieden sommige radiozenders zeer interessante voorwaarden voor KMO’s. Zo ook Radio 2. Wij hebben het alvast in een aantal marketingmixen voorzien. Benieuwd naar het resultaat. Ik hou u op de hoogte.

kurt-ostyn-luk-alloo

Share