Boer zoekt klant

Ook de landbouw begint zich (eindelijk) te heroriënteren. Onderstaand hoopgevend artikel las ik vandaag in De Standaard. Nu nog wachten op het eerste originele belevingsconcept. Dat zou ik nu eens een leuke opdracht vinden. De Boerenbond mag me bellen !

Bijna 1.400 Vlaamse landbouwers doen aan thuisverkoop

Het aantal landbouwers dat rechtstreeks aan consumenten verkoopt, stijgt met een honderdtal per jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt Hoeveproducten waarover het Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw (VILT) bericht. Ongeveer 400 bedrijven verkopen zuivel op de hoeve. Een 900-tal landbouwers verkopen aardappelen en onverwerkte groenten. ‘De thuisverkoop betekent een substantieel neveninkomen voor de bedrijven’, aldus Ann Detelder van het Steunpunt Hoeveproducten. ‘Bovendien komt de consument in contact met de moderne boerenstiel.’

Share