Wu Wei wintertales

Deze foto is ondertussen ongeveer 10 jaar oud. Ik zag er nog een pak frisser uit dan vandaag, maar toch minder kleurrijk dan Raoni. Wat ik vooral onthouden heb van Raoni en zijn Kayapo-indianen is de traditie van de mondelinge overlevering. Deze indianenstam kan lezen noch schrijven. Vandaar ook de grote gaten in hun oorlellen en de schotel in hun lip. Door deze openingen hebben ze naar eigen zeggen maar liefst 4 oren en 2 monden. Zo kunnen ze beter vertellen en nog beter luisteren.

Geen krant. Geen tv. Geen internet… Gewoon iemand die vertelt. Kan u het zich nog voorstellen? Het Wellbeing center Wu Wei (in Kortrijk) wil deze traditie weer nieuw leven in blazen. Hier meer info. Greet Driesens brengt er verhalen uit de gevangenis en leest o.a. voor uit het boek (straf)tijd van Lieve Blancquaert. De kok zorgt voor een aangepast menu. Story-telling én beleving.

 

Share