BOL dot kom, kom, kom, kom…

Vorige week kondigde e-commerce-gigant BOL.com aan dat ze hun e-pijlen nu ook zullen richten op de DHZ, dier- en tuinsector. BOL.com stelt namelijk vast dat deze branches de wereld van e-commerce compleet negeren. Straffe taal.

Deze week was ik te gast op een ‘toekomst-voorstelling’ van een grote retailketen, actief in deze sectoren. Perfecte timing dus. Ik luisterde geboeid naar de doordachte visie over het optimaliseren van hun vele winkelpunten, het ‘ontzorgen’ van hun klanten, hun aandacht voor inspireren en beleven… Knap. Voor de ogen van een honderdtal leveranciers van A-merken werd de marketingstrategie (tot 2017) gedetailleerd ontrold. Maar tot mijn grote verbazing werd binnen deze strategie werkelijk met geen woord gerept over een e-commerce visie… Het leek alsof het internet nog niet was uitgevonden en de fysieke winkel de enige plaats was waar de consument zijn producten kon aankopen…  Onbegrijpelijk.

Ik kan dus niet anders dan bevestigen dat de analyse van BOL.com vermoedelijk de juiste is. De deur staat wijd open. Kom, kom, kom, kom, kom…?

 

Share