De vijftigplus-vrouw

Heeft u het boek “Waarom we kopen wat we kopen?” van Paco Underhill ooit gelezen? Moet je zeker doen. Absoluut inspirerend. Dit weekend las ik een ander werk van Underhill : “Wat vrouwen

willen”. Ik bleef echter wat op mijn honger. Toch wil ik een passage, waar hij nagels met koppen slaat, niet onthouden : “De vijftigplusvrouw vertegenwoordigt een gigantisch segment van de bevolking dat zijn eigen geld verdient en beheert. Tegenwoordig beheert zij verreweg het grootste deel van het passieve inkomen op de wereld. Ze zit lekker in haar vel, weet wat ze wil en heeft geen merkje op haar borst nodig om haar ego op te krikken. Maar de vrouw boven de vijftig – kunnen we haar niet net zo goed meteen de Onzichtbare Vrouw noemen? – wordt door de detailhandel met de nek aangekeken, genegeerd en met de airbrush uit de hedendaagse winkel weggevaagd. De modewereld wordt door maat 34 en niet door maat 44 beheerst. Waarom snappen retailers het niet? Waarom kijken ze niet waar het geld zit?

Share