HANS ANDERS, GANS ANDERS… maar beter?

De optieksector is reeds enkele jaren een stevig gevecht aan het voeren. Pearl en Hans Anders leiden de dans. Is het u ook reeds opgevallen dat de grenzen ook steeds worden verlegd? Ze gooien niet alleen met de brillen, nu gooien ze ook met modder naar de collega’s. Deze week voerde optiek-keten Hans Anders een opmerkelijke radiocampagne. De klassieke optiekhandelaar wordt er schaamteloos afgeschilderd als een oplichter die reeds jarenlang veel te hoge winstmarges nam, waardoor minderbegoede mensen het recht op een goed ‘zicht’ werd ontnomen. Straffe taal. Of toch gans anders dan we tot hiertoe gewoon waren.

Doet Hans Anders met deze aanpak een goede zaak? Twijfel er maar niet aan. De consument die op zoek gaat naar ‘goedkoop’ zal de boodschap zeker begrepen hebben. Kwaliteitszoekers daarentegen zullen de wenkbrauwen fronsen en zich de vraag stellen waarom er zo’n grote prijsverschillen bestaan in glazen en monturen. Als klassieke optiekzaak biedt dit kansen. Ga in de tegenaanval met kwaliteitsargumenten en dienstverlening. En nee… met modder gooien is geen optie.

Share