Stuur uw managers wandelen…

Herkent u dit scenario:  Managementmeeting. Punten, komma’s, principes, tenen, … duizenden redenen om geen beslissingen te nemen. Vaak vergadert men niet om naar een oplossing te zoeken, maar om het eigen standpunt nog maar eens te verduidelijken. Herkenbaar? Hier is een tip : stuur uw managers werkelijk ‘wandelen’. Verzoek ze om samen naar buiten te gaan, waar dan ook, en pas terug binnen te komen wanneer ze tot concrete conclusies zijn gekomen. Een andere omgeving doet soms wonderen.

Ik doe precies hetzelfde. Wanneer ik er niet in slaag alle ideeën en denkpistes in een duidelijk strategie te gieten, verplicht ik mezelf om mijn kantoor te verlaten. Gewapend met laptop, krabbelboek en gsm zoek ik mezelf een plaatsje en keer ik niet huiswaarts vooraleer ik ‘gepresteerd heb’. En het werkt!

Vandaag had ik me wel een zeer leuk plaatsje toegeëigend. Ziehier :

En als het toch niet lukt met die managers? Tja, dan heb je geen keuze. Stuur ze dan echt wandelen. Want dan zijn het geen managers. Hun opdracht is om oplossingen te zoeken, niet om problemen te koesteren.

Share