Ondernemen of ondergaan?

Ook in Kortrijk ‘jeukt’ het voor veel handelaars. De wispelturige consument is zeer selectief in zijn aankoopgedrag. Ik merk dat handelaars daar zeer uitéénlopend op reageren. Een Kortrijkse handelaar spuwde onlangs zijn ongenoegen in de plaatselijk media over de aanpak van de lokale overheid. Zij waren er de oorzaak van dat hij bijna geen klanten over de vloer kreeg.

Niettegenstaande te toplocatie, had ik nog nooit over de zaak gehoord… Ik ging dus op zoek op het internet, maar vond geen website. Geen idee van wat ze me te bieden hebben. Jonge mensen, naar ’t schijnt, maar niet actief op het internet, sociale media… Tja…

Wat verderop, in hetzelfde Kortrijk, zie ik een heel ander verhaal : Boekhandel Theoria. Terwijl velen beweren dat er geen toekomst is voor de onafhankelijke boekhandelaar bewijzen zaakvoerders Pascal en Annemie het tegendeel. Hoe? Door niet te ondergaan en te klagen, maar door te ondernemen. Winkelbeleving, gastsprekers, innovatie, actief communiceren op sociale media, enz. Er gaat geen week voorbij, of Theoria slaagt er in mijn aandacht te trekken.

Dit zijn ondernemers. Punt. Keihard werken? Zeker. Vermoeiend? Wellicht wel. En lukt het? Heel zeker.

Lees vandaag in Het Nieuwsblad over hun nieuwste concept : THEORIA@home. of volg deze innovatieve boekhandel hier op facebook.

Share