Marketing stalking

Onlangs klikte ik op een banner van de NVA. Sindsdien wordt ik werkelijk op elk moment bestookt met NVA-communicatie. Hetzelfde gebeurde nadat ik vorige week een hotelletje had geboekt. Plots verschijnt de reclame voor dit hotel te pas en te onpas op mijn scherm. U kent het fenomeen.

Puur theoretisch is digitale remarketing een droom voor elke marketeer :  je bereikt een potentiële klant precies op het moment waarop hij/zij aangeeft op zoek te zijn naar het invullen van een concrete behoefte. Bingo. De jacht is open. Laat de prooi niet los.

 

 

Beste collega-marketeers, temper uw enthousiasme. Teveel is te veel. Steeds meer consumenten pikken het niet meer en voelen zich gestalkt. Op die manier werkt uw digitale marketingcampagne contra-productief. Denk er eens over na.

Share