Maakt u ook de BBB-fout?

 

Nee, ik ga het hier niet hebben over buiken, billen en borsten. Daar zijn genoeg andere blogs over te vinden. Ik heb het over een iets te populaire BBB in ondernemerskringen.

In kalmere tijden gebeurt het wel vaker dat ondernemers beseffen dat ze het roer moeten omgooien. De plannen worden gesmeed, gebudgetteerd en bijgestuurd. Klaar voor het groene licht. En dan komt een cruciale fase : de twijfel… Zou ik wel durven?

De grootste fout die u dan als ondernemer kunt maken, is kiezen voor de BBB-oplossing. Niet voluit gaan, maar beetje bij beetje,  de gedroomde verandering uitvoeren. Het is vaak een giftig compromis, ingefluisterd door de boekhouder… 🙂 Laat ons de plannen niet wegstoppen, maar gewoon beetje per beetje uitvoeren”. Tja, een dodelijke en zeer dure keuze. In de meeste gevallen leidt een langzame aanpak namelijk niet tot het gewenste resultaat. En wordt het doel uiteindelijk toch bereikt zal de kostprijs van het totale plaatje op z’n minst gelijk zijn, maar zal de return heel wat lager liggen.

Dus ook hier geldt het gezond verstand : “Ofwel doe je het goed. Ofwel doe je het niet.”

Share