Torfs : “Complexiteit is …”

Ik heb geen idolen. Een mens is (maar) een mens. De ene verkoopt zich al beter dan de ander. En zo zijn we eigenlijk allemaal een beetje onze eigen marketeer. Toch is een ontmoeting met Rik Torfs en Karel Van Eetvelt een bijzondere gebeurtenis. En dat voorrecht viel mij vorige maand te beurt tijdens een avondlunch voorafgaand aan een lezing over ‘kennis en kunde’. Een thema waar beide heren -spijtig genoeg- verrassend vaak op de zelfde golflengte zaten. Niet echt een boeiende avond dus…

Toch is er één zinnetje dat me blijft achtervolgen. Toen het cliché werd bovengehaald dat onze maatschappij (en dus ook het onderwijs- & ondernemerslandschap) de voorbije decennia toch wel héél snel veranderde en enorm complex werd, antwoordde Torfs : “Complexiteit is vaak een gebrek aan synthetisch vermogen…”

Denk daar maar eens over na. En bekijk daarna toch maar even uw eigen offertes, uw website, uw catalogus of advertenties. Oog voor eenvoud?

PS : ook deze Torfs-quote wil ik u niet onthouden : “Het is een fabeltje dat alle neuzen in dezelfde richting moeten staan. Zelfs gevaarlijk. Want zo zie je nooit wie jou een mes in de rug steekt…” 🙂

 

Share