Hoezo… u investeert niet in marketing?

Het gebeurt wel vaker dat mensen mij met een grote fierheid melden dat ze niet in marketing investeren. Dan plaag ik natuurlijk graag : “Amai… u hebt geen website? Geen logo? Geen mails? Uw producten worden niet verpakt? U hebt geen verkopers? De gevel van uw zaak is blanco? Enz…”

Het is het grote misverstand bij ondernemers : ze bedoelen eigenlijk dat ze zelden adverteren. En ja, dat kan soms een optie zijn. Ook ik adverteer nooit. Dat betekent echter niet dat ik geen marketing voer. Voor alle duidelijkheid : marketing is de verzamelnaam voor alle inspanningen die u doet om uw product of dienst zo doeltreffend mogelijk bij de juiste doelgroep te krijgen. Advertenteren is 1 van die vele mogelijkheden binnen uw marketingmix. Maar neem het van me aan : iedereen investeert in marketing. Zelfs de paus. 🙂

Share