Durf ondernemen !

Ik heb een boontje voor mensen die durven ondernemen. Heel veel mensen hebben de mooiste dromen, maar doen er niets mee. Jammer toch. Je leeft maar één keer. Wat heb je dan te verliezen? Jouw ego? 🙂

Twee voorbeelden :

VloeibarIn Turnhout zie je sinds kort een jongeman op een bakfiets zijn dagverse soep bij gezinnen en bedrijven leveren. ‘VLOEIBAR‘, zo heet zijn bedrijfje. Vanuit de Turnhoutse stadsboerderij maakt Jan Driesens elke ochtend (terwijl u en ik nog onder de dekens liggen) zijn soep met superverse groenten uit de eigen regio. Enkele uren later is het bij de klant.  (H)eerlijker en gezonder kan het niet. Keihard werken. Zwoegen. Zonder de zekerheid dat zijn ‘droom’ leefbaar wordt. Maar hij doet het. Hij onderneemt. Ik hoop dat elke inwoner in Turnhout Jans droom mee helpt te realiseren.

Maar je hoeft geen zelfstandige te zijn om te ‘ondernemen’.

celine bertonCéline Berton droomt er al jaren van om een boek te schrijven. Ze is totaal onbekend. Woont in Oostende, is psychologe en werkt in Kortrijk met drugsverslaafden. Sinds kort is haar eerste boek ‘Fatale Overdracht’ beschikbaar. Ook al durfde ze met haar manuscript niet naar een uitgeverij stappen en is haar biografie niet op de kaft te lezen, toch heeft Céline een belangrijke eerste stap gezet. Ook dat is ‘ondernemen’.

Ik vind het een debuut dat zeker alle aandacht verdient. Oordeel zelf.

Bestel hier.

Doen !

 

 

 

 

 

Share