Zoek het niet te ver. En durf!

Schermafbeelding 2015-04-27 om 14.19.09Soms zoeken we het te ver… Neem nu dit voorbeeld: Dirk en Sarah Dupont zijn zeer actief met hun KOOKboetiek. Reeds vele jaren organiseren ze workshops en demonstraties. Met succes. Maar ze kwamen tot de vaststelling dat die demo’s telkens rond complexere producten werden gehouden : mixers, blenders, barbecues, enz… Tegelijk bleek dat de meerderheid van de klanten onbewust worstelt met één van de meest evidente kookmaterialen : een pan… Daarom werkten ze de voorbije maanden aan een totaal nieuw concept waarbij ‘de pan’ centraal staat. Dirk Dupont vereenzelvigde zijn jarenlange ervaring (meer dan 45 jaar professioneel actief in voedingsmaterialen)  in: ‘De Pannenman‘. Opvallend. Herkenbaar. Maar je moet het durven natuurlijk. 🙂

Ook de winkel werd aangepast : er is een unieke pannendemonstratiekeuken waar elke klant zélf een pan kan testen op zowel gas, inductie, elektrisch, keramisch, enz…

de pannenman

Vorig weekend werd ‘de Pannenman’ gelanceerd. Het werd een ongezien succes, in opkomst én verkoop.

Een mooi voorbeeld van gedurfde marketing…

Zoek het dus niet te ver of te spectaculair. Durf uw ‘klassiekers’ in vraag stellen. Misschien is alles voor u héél evident. Maar is het dat ook voor uw klant?

 

Share